Hardware as a service/najam

Printing ekologija

Printing ekologija
Koliki je utjecaj na ekologiju novih ispisanih tehnologija u uredskom poslovanju, te na koji način postižemo uštede i čuvamo okoliš..

Pri spomenu ekologije u printingu, većina će tipovati na priču o tonerima i bojama te njihovom utjecaju na okoliš. Bez sumnje, potrošnja tonera ili boja, ostaci istih pri procesu printa i slične teme definitivno pričaju priču koja je vrlo važna u ekološkom dijelu priče o uredskom printu današnjice.

Bez obzira na gore navedeno, tema današnjeg teksta je utjecaj potrošnje uređaja na ekologiju ali i na činjenicu da potrošnja električne energije kod printing uređaja utječe na TCO trošak (ukupni trošak vlasništva nad uređajem). Temu izračuna TCO troška kod printing procesa zbog svoje složenosti dotaknuti ćemo nekom drugom prilikom. Pa da krenemo..

Većina uredskih pisača današnjice namijenjene grupnom ispisu, izvedene su u izvedbi laserskog ispisa sa svim svojim podverzijama. U osnovi, prah koji se nanese na papir, a koji sadrži preslik onoga što želimo isprintati, fiksira se i utisne na papir u grijaču.

Ta tehnologija, bez obzira na proizvođače uređaja, ima karakteristiku razmjerno visoke potrošnje električne energije tijekom procesa fiksiranja tonera u papir. Tome treba dodati da uređaji često zadržavaju uređaj u stanju pripravnosti za print kako bi dobili na brzini reakcije za print prve stranice, što u konačnici rezultira poprilično visokom potrošnjom električne energije tijekom razdoblja korištenja. Iz tehničkih specifikacija uređaja može se iščitati potrošnja uređaja koja se nerijetko mjeri u tisućama wati utrošenih u printu. Drugi moment potrošnje definira se vremenom čekanja na akciju (standby), koji je neznatan u odnosu na potrošnju u printu, ali nije zanemariv obzirom da se uređaj pretežno nalazi u tom stanju tijekom radnog dana.

Postoji li alternativa laserskom uredskom printu?

HP je razvio tehnologiju Hp PageWide printing koja korištenjem napredne tehnologije ispisa tintom eliminira visoku potrošnju uređaja na laserskoj i srodnim tehnologijama.

HP PageWide uređaji za grupni ispis/scan/copy u formatu A3+ imaju definiranu vršnu potrošnju koja je manja od 70W i znači uštedu od minimalno 1000 W pri printu, dok je potrošnja u mirovanju približna za obje tehnologije.

Uzme li se u obzir izuzetno visoka razlika u potrošnji električne energije pri printu, sasvim je sigurno da korištenje HP PageWide tehnologije pridonosi značajnom smanjenju TCO troškova printa tijekom razdoblja korištenja uređaja, a samim time i njezinoj ekološkoj prednosti pred laser like tehnologijama.

Tehničke specifikacije HP PageWide uređaja pored iznimno niske potrošnje električne energije, odlikuju i superiorne brzine ispisa, odlična HP kvaliteta izrade, smanjeni troškovi održavanja, te jako prihvatljivi troškovi ispisa u mono i color tehnologiji. Sve gore navedeno čini ih iznimno prestižnim uređajima za naš program najma uređaja REEM HaaS kojim jamčimo izuzetnu kvalitetu usluge, izuzetne uređaje i konkurentnu cijenu otiska u boji ili mono, do formata A3.

Nije nevažno istaknuti da navedena HP tehnologija ispisa ne producira neugodan, nadražujući miris koji je posebno istaknut pri radu većine MFP fotokopirnih uređaja, te na taj način doprinosi ugodnoj uredskoj radnoj atmosferi.

Više o našoj usluzi najma uređaja REEM HaaS možete saznati pozivom na naš konktakt broj ili na stranicama naše tvrtke.

vidi link Korištenje uredskih printera putem najma


Telefon 023 321 497

Mail: prodaja@reem.hr

Više na temu servisa printera u Zadru možete saznati na linku:

vidi link Servis printera u Zadru

Kako uspješno odabrati printer/pisač za uredsku upotrebu

vidi link Pisači za uredsku upotrebu

#najbolji printeri za ured

#ovlašteni servis za printere HP i Brother

#najam pisača Zadar

#orginalni toneri i boje

Kontaktirajte nas