Prodaja opreme & software

Kupnja rabljene informatičke opreme

Kupnja rabljene informatičke opreme
Mora li kupnja rabljene elektroničke opreme završiti kao prava noćna mora?

Svakom stručnjaku iz naše „branše“ kristalno je jasno da svakom komadu elektroničke ili informatičke opreme dođe „smrtna vura“.

Strujni udari, nestabilno napajanje, loše komponente, habanje, manjkava izvedba, s jedne strane te nestručno i nepažljivo rukovanje s druge, vremenom dovode do stanje opreme koje se jednostavno može opisati kao NEISPRAVNO.

Nažalost, česta je pojava da se i takva oprema, koja ima više ili manje izražene manjkavosti, pokušava prodati pod krinkom ispravne rabljene robe.

Naravno, nije to samo slučaj u trgovini elektroničkim uređajima, ali u ovom trenutku govorimo baš o tom problemu.

Karakteristika elektroničke opreme je da se poteškoće mogu pojavljivati u potpuno slučajnim, nepravilnim intervalima, ostavljajući vas bez mogućnosti da zdravom logikom pronađete korijen problema koji se očituju korištenjem opreme.

Čak i kada isključimo malicioznu namjeru prodavatelja takve opreme da potpuno svjesno prikrije manjkavost opreme koja je neispravna, vjerujem da uočavate rizik s kojim se suočavate u trenutku kada kao kupac nastojite kupiti rabljenu opremu.

U trgovini rabljenom opremom često vrijedi načelo viđeno-kupljeno.

Dok je to možda dovoljno dobar princip za trgovinu starim namještajem, navedeno načelo je poprilično problematično kada govorimo o trgovini računalnom opremom.

Kako sam već naveo, počesto se događa da računalna oprema ima skrivene mane koje nije moguće detektirati pri prvom pregledu, čak ni uz najbolju volju i znanje.

Kako se onda postaviti pri kupnji rabljene računalne opreme?

U nastavku pročitajte nekoliko savjeta koji vam mogu uštedjeti ponešto novca i poprilično živaca.

1.Dobro promislite da li kupnja rabljene opreme rješava vaš problem.

2.Ako ste u prilici, informirajte se malo o trgovcu. Čak i kad se radi o fizičkoj osobi, podaci o nekorektnim odnosima često isplivaju na web.

3.Postoji li prilika da rabljenu opremu kupite od tvrtke koja će vam dati jamstvo, čak i malo skuplje, učinite to..

4.Sve ono što vrijedi za fizičke osobe, vrijedi i za tvrtke. Pročitajte točku 2.

Prodajemo li rabljenu opremu i pod kojim uvjetima?

Sva rabljena opremu koju prodajemo je pregledana, servisirana (ako je bilo potrebe) i temeljito testirana. Većinu te rabljene opreme vrlo dobro poznajemo, poznata nam je njena povijest te trenutačni tehnički status.

Na svu prodanu rabljenu opremu dajemo jamstvo.

Ako ste u potrazi za nekim rabljenim elektroničkim uređajem, bacite pogled na našu stranicu:

Rabljena oprema- printeri/stolna računala/laptopi/ostalo

Kontaktirajte nas