Prodaja opreme & software

Multi-monitor sustav

Multi-monitor sustav
Prema istraživanju koje je provela tvrtka HP, uredski korisnici koji koriste višemonitorske sustave efikasniji su 42% od korisnika koji u radu koriste samo jedan monitor.

Kako ih upogoniti u rad i koje su prednosti rada sa višemonitorskim sustavom

Imati dva ili više LCD monitora odavno nije nova priča. Čemu možemo zahvaliti popularnost navedenog sustava i imaju li investicije takvog tipa uporište u rezultatima rada i produktivnosti?

Prema istraživanju koje je provela tvrtka HP, uredski korisnici koji koriste višemonitorske sustave efikasniji su 42% od korisnika koji u radu koriste samo jedan monitor.

Dodatna istraživanja iste tvrtke su pokazala da preko 65% korisnika prijenosnih računala/ laptopa, misli da bi im upotreba vanjskih monitora pomogla povećati produktivnost rada.

Upotrebljivost multi-monitor sustava dijelom zavisi i o operateru, tj. korisniku računala i njegovoj sposobnosti multi-tasking rada. Ipak, postavimo li prosječnog zaposlenika pred višemonitorski sustav, mjerimo li njegove rezultate u usporedbi sa standardnim jednomonitorskim sustavom, rezultati i produktivnost rada će, sasvim sigurno, biti na strani korisnika multi-monitorskog sistema.

Gledano financijski, dodatni uredski monitor srednje klase ima cijenu oko 1000-1500kn+pdv.

Vrijedi li investicija u dodatne monitore uloženog i kakvi su benefiti od nje?

Osim činjenice da zaposlenici mogu imati više otvorenih različitih „prozora“, što sasvim sigurno smanjuje vrijeme pristupa podacima, naročito kod zaposlenika koji u svom opisu posla imaju zadatke koji nisu ograničeni na jednu aplikaciju, više-monitorski sustav smanjuje i vrijeme odziva, u trenutku kada je potrebno da zaposlenik proslijedi informacije koje su neophodne za nastavak poslovnog procesa. U osnovi, uštede se mjere efikasnošću i smanjenjem vremena odziva, što doprinosi boljim poslovnim rezultatima.

Materijalno nemjerljiva poboljšanja očituju se u dvije činjenice:

-veća radna površina omogućuje lakšu koncentraciju, lakši pregled sadržaja i manji umor djelatnika

-investicija u dodatne monitore donosi povećano zadovoljstvo djelatnika na radnom mjestu, osjećaj da je vrijedan i važan član tima

Tehnički preduvjeti za instalaciju više monitorskog sustava

Osnovni preduvjet za instalaciju je danas lako ostvariv, računalo mora imati tehničke sposobnosti spajanja dva ili više monitora preko postojeće grafičke kartice. Ukoliko taj preduvjet ne postoji, lako ga je ostvariti ugradnjom dodatne grafičke komponente adekvatnog tipa.

Upareni monitori se mogu razlikovati po tipu, modelu, proizvođaču i dimenziji, ali, preporučamo korištenje identičnih monitora za bolje rezultate rada.

Što i kako odabrati, kako instalirati i podesiti?

Kako financirati nabavu? Kupnja, kupnja putem financiranja, najam+ održavanje?

Prodaja opreme

Prednosti najma računalne opreme

Kontaktirajte nas : Tim projektne prodaje REEM ELECTRONIC

023 321497

prodaja@reem.hr

Kontaktirajte nas