Prodaja opreme & software

Grafičke radne stanice

Grafičke radne stanice
Postoje zadaci koje prosječno, čak i vrlo solidno osobno računalo ne može obaviti dobro. Tu na scenu stupaju posebni uređaji, grafičke radne stanice..

Većina naših klijenata u projektnim uredima, bez obzira da li se radi o građevini, arhitekturi, strojarstvu ili projektiranju instalacija i postrojenja pokušavaju svoje zadatke obaviti na maksimalno ekonomičan način uz uporabu čim je moguće povoljnijih uređaja. To je stvarnost i naša realnost već dulji niz godina..

Već sama činjenica da se navedeni poslovi obavljaju na taj način govori o tome da je te poslove moguće obaviti na uređajima klase poboljšanih osobnih računala.

Pa, ako je to zaista tako, zašto bi netko poput vas trebao bolje, kvalitetnije, brže i profesionalnije računalo?

Odgovor na gore postavljeno pitanje bi u osnovi mogli dati i vi sami.

Prema vašim iskazima, poteškoće u radu najčešće se javljaju oko radnih zadataka koji su zahtjevniji te onih koji za svoju realizaciju trebaju software koji po svojoj prirodi traži više resursa te specijalizirane postavki stolnih računala.

Naši klijenti najčešće situaciju pokušavaju popraviti dodavanjem RAM memorije, ugradnjom moćnijih grafičkih komponenti i slično ali počesto ne uspjevaju dohvatiti zadane ciljeve efikasnosti.

Zbog čega je to tako i kako riješiti ovaj problem na zadovoljavajući način?

Za početak, možemo se složiti da je osnovni preduvjet ka rješavanju poteškoća u radu svjesnost da one postoje i da vrlo vjerovatno postoji rješenje koje može učiniti vaš rad efikasnijim i boljim a time donijeti i dodatne benefite profitabilnosti poslu kojim se bavite.

Radno vrijeme djelatnika, naročito visoko obrazovanog profesionalca je faktor koji postaje sve skuplji, čak i u našem društvu koje se ne odlikuje naročito visokim primanjima u realnom sektoru.

Za očekivati je da će se očekivanja zaposlenika sve više pomicati prema gore, a uzmemo li radno vrijeme djelatnika i njihovu radnu efikasnost kao konstantu, nije mi poznato da se na neki drugi način može poboljšati efikasnost osim uvođenjem novih, efikasnijih, bržih i kvalitetnijih uređaja i software-a.

Kao što smo naveli u samom podnaslovu, želite li ubrzati svoje projektne procese, imate li poteškoće koje na postojećoj opremi ne uspjevate riješiti, vrijeme je za novi poslovni iskorak, vrijeme je za GRAFIČKE RADNE STANICE.

Grafičke radne stanice svoj pun potencijal iskazuju u projektiranju, iako ni standardni uredski posao za njih nije bauk, što se samo po sebi podrazumjeva.

Tko je dobar kandidat za grafičke radne stanice

Ukoliko vaše postojeće računalo usprskos svim pokušajima ubrzavanja „šteka“ u radu, koristite li software koji po svojim specifikacijama traži nestandardne postavke koje ne možete dobiti od svog računala ili jednostavno ukoliko tražite brže, pouzdanije, kvalitetnije i trajnije računalo, vi ste odličan kandidat za grafičku radnu stanicu.

Po čemu su grafičke radne stanice superiornije

Nabava grafičkih radnih stanica najčešće se obavlja na osnovu posebnih zahtjeva svakog korisnika, personalizirano. U praksi to znači provjeru postavki uređaja koje pred uređaj postavlja vaš software.

Obzirom na personalizaciju, sve komponente je moguće nadograditi na potrebnu razinu, prema vašim potrebama. Nabava na slijepo, po principu „a valjda će biti dobro“ nije dobra ideja. Nimalo.

Za razliku od osobnih ali i od gaming računala koji se često koriste u svrhu projektiranja, sve komponenti grafičkih radnih stanica su certificirane za rad u Cad okruženju te je od strane proizvođača testiran u korištenju najćešće korištenih softwarskih alata današnjice.

Takav pristup donosi rezultate koji u praksi rezultiraju ubrzanjima u radu čak i na konfiguracijama nominalno iste vrijednosti, naravno, u korist grafičke radne stanice.

Tome treba dodati da je u krugovima informatičkih profesionalaca poznato da su grafičke radne stanice superiorne u trajnosti što doprinosi ukupnom trošku vlasništa nad uređajem (TCO).

Nije na odmet dodati da se prema našoj internoj statistici grafičke radne stanice kvare 48% manje nego li je po slučaj sa osobnim računalima „opće prakse“

Iz svega gore navedenog jasno je da takav uređaj nije sasvim „običan“, već da svojim postavkama podržava više radne memorije, prima bolje i efikasnije grafičke kartice, moguće ga je proširiti većim brojem internih sustava za pohranu podataka, podržava RAID sigurnosne procedure na uređajima za pohranu podataka, moguće je dobiti potporu za više monitora visoke rezolucije itd.

Prijenosna ili stolna varijanta, pitanje je sad

Prošla su vremena kada je stolna varijanta grafičke radne stanice bila jedina opcija.

Trenutačno možemo ponuditi uređaje u nekoliko podkategorija stolnih jedinica te gotovo isto toliko podkategorija prijenosnih uređaja.

Da li je za vaš posao bolji izbor jedna ili druga varijanta ovih sustava stvar je internih potreba tvrtke te radnih navika svakog profesionalca zasebno te umnogome određuje izbor optimalne konfiguracije.

Sve prednosti jedne ili druge opcije obradit ćemo nekom drugom prilikom, ovaj puta donosimo samo nekoliko natuknica.

Prijenosna radna stanica:

-mobilan sustav

-moguće na njega spajati i vanjske jedinice te ga pritom koristiti kao hibridno radno mjesto, u pokretu i u uredu

Stacionarna radna stanica

-u pravilu može pružiti bolje performanse za jako zahtjevna radna mjesta

-pruža bolji komfor rada uz kvalitetnije vanjske jedinice (tipkovnice, miševi) te prikaz na monitorima veće dijagonale

-statistička veća trajnost, manji postotak kvarova i lomova u usporedbi sa prijenosnim sustavima

Koji je proizvođač uređaja najbolje rješenje za moje potrebe

Nekoliko je proizvođača koji se svojim renomeom natječu na ovom području i sasvim je sigurno da su svi oni solidni i da izbor takvih uređaja ne predstavlja problem.

Kada savjetujemo naše klijente, uvijek na umu imamo prethodna iskustava sa instaliranim sustavima, postotcima kvarova na uređajima tog tipa te proizvođačima koji imaju najbolju i najbržu servisu službu spremnu da dostavi zamjenu za neispravni rezervni dio u najkraćem roku i na taj način otkloni kvar.

Misija uspješnosti za nas nije pribaviti najpovoljniji uređaj, već osigurati minimalne prekide u radnom funkcioniranju sustava tijekom njegovog životnog vijeka.

Za Vas ćemo predložiti uređaj koji zadovoljava vaše tehničke, financijske i druge potrebe, naći onaj koji je po našem mišljenju dobro rješenje za izazov koji ste nam postavili ujedno imajući na umu da je proizvod dobavljiv u realnom roku, što je, moramo priznati, u proteklom razdoblju bio izniman izazov.

-Hp

-Lenovo

-Dell

Mogu li ja to priuštiti?

Kada razgovaramo o financijama, ispred nas je mnoštvo izazova. Na vama je da odaberete proizvod, a u sljedećem koraku možemo detektirati sve opcije plaćanja koje su nam na raspolaganju:

-plaćanje avansmo ili po računu, zavisi o statusu tvrtke

-plaćanje karticama na rate

-plaćanje na rate uz poslovni kredit financijske kuće

https://www.reem.hr/financiranje-nabavne-opreme

Možda da razmislite i o našoj uslugi poslovnog najma opreme koja donosi dodatne benefite poput zamjenske opreme, prioritetnog rješevanja problema sa uređajem..

Više o samoj uslugi možete naći na sljedećem linku:

https://www.reem.hr/najam-racunala-laptopa-odrzavanje

Bez obzira na vaš odabir, u jedno smo sigurni, dapače, duboko smo uvjereni da je nabava radne stanice izvrsna odluka za svakog profesionalca, sa stanovišta kvalitete proizvoda, trajnosti, postotaka kvarova i najbitnije od svega povećanju efikasnosti poslovnog i radnog procesa.

Naše reference:

Dulji smo niz godina prisutni u najznačajnijim projektnim uredima na našem širem području.

Iskustva na ovom području nam ne manjka. Nova znanja usvajamo redovito, na izvoru, redovito prisustvujemo tehnološkim konferencijama proizvođača te zadovoljavamo servisno-tehničke certifikate istih.

Znamo kako i što sve možemo učiniti za vaš posao!

Nazovite nas, pošaljite mail, naći ćemo prave uređaje za vaše potrebe!

Kontaktirajte nas